Ontgrendel de kracht van verhalen met Storypower

Nieuws - 07 oktober 2024

Schrijven is een creatief avontuur, en hoeft zeker niet eenzaam te zijn. Bij Storypower bieden we een platform waar filmmakers en schrijvers samenkomen om hun verhalen te verfijnen, inzichten te delen en elkaar te inspireren. Of je nu vastzit in een project of op zoek bent naar frisse perspectieven, Storypower biedt de ruimte om jouw ideeën tot leven te brengen in een veilige en ondersteunende omgeving.

In elke Storypower-sessie bespreken vier tot zes filmmakers elkaars projecten, onder leiding van twee ervaren scripteditors. Gedurende drie uur wordt er diep ingegaan op elk project, met ruimte voor vragen, peer-to-peer feedback en het testen van ideeën voor een eerste publiek. Naast het bespreken van specifieke projecten, duiken we ook in bredere thema’s zoals genre, personage, dramaturgie en hoe je jouw publiek kunt betrekken bij je verhaal.

Voor wie?
Storypower-sessies staan open voor scenarioschrijvers en regisseurs van films, series en documentaires, ongeacht in welke fase van hun carrière ze zich bevinden. Je kunt deelnemen met of zonder project; zelfs als je geen eigen project hebt, is feedback geven en meedenken over het werk van anderen een leerzame en inspirerende ervaring.
Elke sessie laat ons opnieuw zien hoe waardevol de uitwisseling van ideeën en steun onder de deelnemers is. Filmmakers verlaten de sessies vol inspiratie, met hernieuwd vertrouwen in hun werk en creatief pad.

Nieuwe concepten
We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van Storypower en hebben, naast de reguliere sessies, twee nieuwe formats ontwikkeld. Dit zijn de varianten:


Storypower 
De reguliere Storypower-sessies bieden de mogelijkheid om eenmalig tijdens een bijeenkomst een project te bespreken en feedback te ontvangen. Na een Storypower-sessie ga je opgeladen en geïnspireerd naar huis, met hernieuwd zelfvertrouwen, nieuwe contacten en een project dat in een professionele setting naar een hoger plan is getild. Schrijf je hier in voor een van de geplande sessies.
Kosten: €75 per sessie (excl. 21% btw)


Storypower LAB
In januari 2025 starten we met Storypower LAB, een serie van vier bijeenkomsten waarin je samen met een vaste groep andere schrijvers of regisseurs werkt aan je project. We selecteren de groepen zorgvuldig, met het oog op een mogelijke duurzame samenwerking. In deze sessies bespreken we je verhaal, potentiële routes die je kunt bewandelen, en welke producenten je kunt benaderen. De bijeenkomsten vinden om de twee weken plaats op woensdagavond in Amsterdam.
Kosten: €500 (excl. btw). Subsidie mogelijk via PPO of het Filmfonds.


Storypower PRO
Voor producenten, filmhubs en festivals bieden we nu ook Storypower PRO aan: op maat gemaakte sessies voor geselecteerde makers en projecten, op locatie. Download hier het info-sheet voor meer informatie.