SCRIPTDESK

over ons

Maarten Almekinders (1964) werkte in de jaren negentig als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur bij GTST, OnM en Goudkust. Na opleidingen tot allround scripteditor bij het Binger Filmlab en Arista ontwikkelde hij als dramaturg bij de NCRV verschillende films en series.  De afgelopen tien jaar coachte Maarten talloze schrijvers via een breed scala aan coachingsvormen: in Scriptspreekuren of Proeftuinen, maar ook in langere trajecten in opdracht van producenten. In 2014 zette hij Scriptbank op.


Foto: Sander Veeneman

 “Door het werken met veel verschillende schrijvers in verschillende situaties kan ik goed inschatten wat een schrijver op welk moment nodig heeft. Ik zie vrij snel de mogelijkheden van een bepaald idee, en kan een schrijver daar goed in meenemen zonder dat hij de zeggenschap over zijn verhaal verliest. Zonder de markt uit het oog te verliezen. Want uiteindelijk wil je dat het zijn weg naar een publiek vindt.”

Download CV Maarten Almekinders

 

 Gwyneth Sleutel is junior-scripteditor bij Scriptdesk. Zij heeft in 2017 de beroeps-georiënteerde master in filmstudies aan de UvA afgerond. Dit is de studie waar de huidige generatie dramaturgen vandaan komt. Tijdens haar opleiding specialiseerde ze zich in diverse filmgenres uiteenlopend van horror en sci-fi tot coming-of-age en romantische komedie. Gwyneth wordt regelmatig gevraagd om te spreken en te schrijven over genrefilm. Zo schreef zij voor Imagine Filmfestival wekelijks een artikel en maakte zij video-essays over de rol van vrouwen in genrefilm. Ze liep stage als researcher en script editor bij Rotsfilmwerk, waar zij onder andere betrokken was bij de ontwikkeling van een Virtual Reality film. Bij Keplerfilm ontwikkelde ze haar dramaturgische vaardigheden verder en verzorgde zij als stagiaire project-ontwikkeling de aanvragen en de eindredactie. Tijdens haar stage als dramaturg bij de VPRO werd Gwyneth intensief opgeleid door Marieke Mols, die haar referent is. Gedurende deze stages was Gwyneth inhoudelijk betrokken bij de ontwikkeling van projecten binnen One Night Stand/Centraal, De Oversteek, Cinema Junior en telefilm.