SCRIPTDESK

Auteursbond biedt vergoeding scriptcoaching

In de eerste helft van 2018 kunnen makers een vergoeding aanvragen voor het inhuren van een coach. Zowel leden als niet-leden kunnen gebruik maken van de regeling.

Goed nieuws voor zowel filmmakers als coaches, omdat daarmee een belangrijke hindernis verdwijnt. Juist in de eerste fase van de ontwikkeling van je filmplan neem je als maker belangrijke beslissingen en kun je de hulp van een professionele klankbord goed gebruiken. Je werkt toe naar een document waarin alle facetten van je plan moeten zijn doordacht, en waarmee je een belangrijke creatieve partner aan boord moet zien te krijgen. Maar als maker investeer je al veel onbetaalde tijd in dat filmplan, en dan zit je niet te wachten op extra uitgaven aan een coach.

Als scriptcoach heb je door opleiding en ervaring een methode ontwikkeld waarmee je veel waarde kunt toevoegen aan die eerste fase van een plan voor een film, documentaire of televisieserie. Dat gaat verder dan een collegiale vraag:  ’kan ik even een ideetje tegen je aanhouden bij een kop koffie’, of ‘zou je even mijn synopsis willen lezen’. Waar schrijvers nogal eens tegen het misverstand aanlopen dat ‘iedereen toch kan schrijven’ lopen scripteditors tegen het misverstand aan dat ‘iedereen toch kan lezen’. De regeling van de Auteursbond zorgt er niet alleen voor dat coaching bereikbaar wordt, maar schept ook een professioneel kader voor het contact tussen maker en scriptcoach.

Je kunt zelf een coach voordragen of een coach kiezen uit een lijst van de Auteursbond. Alle coaches die volgens de regeling werken bieden hun diensten aan voor een coachingstarief van €50/u ex btw. De vergoeding is €40/u voor leden van de Auteursbond, €30/u voor niet-leden. Je kunt gecoacht worden op vakinhoudelijke zaken of op ondernemerschap. De duur van een traject is maximaal 8 uur. Kijk voor alle informatie over de regeling bij de Auteursbond.

Scriptdesk heeft alle informatie die je nodig hebt voor een aanvraag in een handige PDF staan.
Neem contact op met Maarten Almekinders als je een coachingsvraag hebt.